Start bouw 8 levensloopbestendige woningen Prinsenbeek
30 november 2018

Start bouw 8 levensloopbestendige woningen Prinsenbeek

De bouw van 8 levensloopbestendige woningen in het project Hof van Hage in Prinsenbeek is officieel van start. Wethouder Greetje Bos (leefbaarheid en wijkveiligheid) zorgde woensdagmiddag voor de aftrap op het terrein van het gesloopte zorgcentrum Hagedonk. Samen met toekomstig bewoonster Hannie Donker gaf ze een druk op de knop van het confettikanon.

De levensloopbestendige woningen maken deel uit van een groter plan voor woningbouw op deze locatie. Zo realiseert Vazet er ook 25 vrije sector-huurappartementen voor a.s.r. real estate en 21 sociale huurappartementen voor de Stichting Woonzorg Nederland. Het bestaande complex met appartementen in de zuidoosthoek van het plangebied wordt omgevormd naar 18 sociale huurappartementen.

In de toespraak meldde Vazet-directeur Frank ter Braak dat het een lang traject was geweest: “Maar als alles is aangelegd, heeft u er weer een mooi, op de toekomst gericht stukje Prinsenbeek bij.’’ Er is al het nodige bouwwerk verricht, bekende hij. Zonder tegenslagen worden de woningen rond de zomer opgeleverd.

Wethouder Bos stipte nog eens aan dat het college een opdracht van zesduizend te bouwen woningen heeft voor de komende vier jaar. “Hier is het alvast gelukt en wordt ook gebouwd zoals het hoort, namelijk duurzaam en levensloopbestendig.’’ Ze feliciteerde de toekomstige bewoners met hun ‘lot uit de loterij’.

De belangstelling voor de 8 levensloopbestendige woningen was zeer groot. Er hadden zich bij aanvang al zeventig gegadigden bij H&S Makelaardij gemeld. De Prinsenbeekse Hannie Donker is dan ook blij dat zij er kan gaan wonen. Dat er tijdens de officiële start gewoon werd doorgewerkt op het bouwterrein vond ze allerminst vervelend. “Dat is maar goed ook’’, reageerde ze.

< terug naar nieuws